Velkommen til vår nye hovedtrener Martin Madsen

Det var svært gledelig å ønske Martin Madsen velkommen til Triton Lillestrøm denne uken.

Martin vil bli å finne på kanten som nye trener for K3 og U1. Fra desember vil han overta jobben som hovedtrener i klubben.

Vi stilte Martin noen spørsmål for å bli bedre kjent med han.

 

Så Martin fortell litt om deg selv:

Jeg heter Martin, jeg er 29 år gammel og kommer fra Danmark, hvor jeg har bodd og arbeidet i svømmeklubbene i Køge, Nyborg og Vejle. Jeg har vært fulltidstrener siden 2013, da jeg ble hovedtrener i Nyborg og var der i 5 år. Etter det var jeg i Vejle som trener for andre laget, og senere assisterende elitetrener. Jeg startet min karriere med å undervise svømmekurs da jeg var 15 år, så jeg har vært i gamet en god stund 😊

 

Hva gleder du deg mest til i din nye jobb som hovedtrener i Triton Lillestrøm?

Jeg gleder meg til mange ting, men å utvikle svømmerne er for meg det beste ved å være trener. Jeg gleder meg også til å kunne sparre og lære en masse av de andre trenere i teamet.

 

Du kommer fra stillingen som assisterende elitetrener i Vejle, hva tenker du så langt om Triton?

Det er fortsatt veldig nytt, men det virker som om at det er en god organisasjon bak klubben som har holder styr på ting. Utover det er det masse potientiale i klubben og i bassenget som jeg er sikker på at vi skal få masse ut av. I Vejle var vi 2 trenere på 45 svømmere, i Triton er der mere tid til hver svømmer og det tror jeg er viktig for svømmernes utvikling.

 

Hva kjennetegner deg som trener?

Jeg er en glad og smilende trener (med dårlig humor😉), som både kan være myk og hard. Jeg synes det skal være rom for å ha det gøy, men det må gjøres til rett tid. Jeg synes det er viktig at svømmerne er konsentrerte når de trener, slik at de svømmer med riktig teknikk og husker viktige detaljer, f.eks. kick under vann, null pust på første og siste tak før vending. Jeg synes den mentale siden av svømmetreningen er viktig og derfor tilstreber jeg også å gi utøverne en god utdannelse.

 

Hvordan er det for deg som danske å flytte til Norge?

Det er veldig spennende å flytte til Norge. Språket er heldigvis ganske likt, så jeg tror raskt jeg vil lære å snakke litt norsk og svømmerne vil forhåpentligvis også forstå meg. Jeg ser frem til at nyte de tingene som vi ikke har i Danmark, som ski, fjell, klatring og den slags, til gjengjeld frykter jeg litt det kalde klimaet, men det skal jeg nok venne meg til.

 

Du ligner veldig på treneren til K4C, Jesper. Er det noen familiebånd der?

Ja, han er broren min, men vi ligner da ikke på hverandre 😉

 

Du er tidligere svømmer, hva var favorittdistansen og personlig rekord på denne?

Jeg var best på de harde distansene som 400 medley, 400 fri, 800 og 1500 fri og 200 fly. Min personlig rekord på 400 medley var 4.39 og 400 fri 4.07, begge på kortbane.

 

Annet du vil nevne:

Jeg gleder meg til å komme i gang og bli bedre kjent med alle svømmerne og foreldrene, så gleder jeg meg til å hjelpe svømmerne med å nå deres målsetninger.

 

På vegne av alle i Triton ønsker vi Martin nok en gang velkommen, og gleder oss til å bli bedre kjent. Vi oppfordrer alle foreldre og utøvere til å hilse på han når dere er innom hallen.