Vanngym

Velkommen til sesongen 2019/20!

Vanngymnastikk er bevegelse til musikk i vann. Passer for alle uavhengig av kjønn, alder, vekt, kondisjon,ryggproblemer, graviditet o.s.v. Man behøver ikke kunne svømme for å være med på vanngymnastikk.

Alle bevegelser er enklere å gjennomføre i vann enn på land. Dette p.g.a av vannets egenskaper med oppdrift og motstand. Belastningen på ledd og muskler reduseres sammenlignet med trening på land. Dette er også en alternativ trening i forhold til andre idretter enn svømming.

Instruksjon gis av erfarene og utdannete instruktører. Temperaturen i bassenget er på ca. 28 grader og i Skjetten svømmehall det er det badstue i både dame og herre garderobe.

Søndager kl. 2030-2130 i Skjetten Svømmehall (NYTT tilbudt ettersom Volla svømmehall er stengt) LEDIGE PLASSER

NYTT fra i år: Varmtvannsgymnastikk. Trening i varmt vann tilpasset personer med revmatiske plager. Instruktøren er en utdannet fysioterapeut.
Treningen foregår fredager på Libos i Lillestrøm, kl 13.00-13.50 og kl. 12.00-12.50
Varmt vann myker opp stive ledd og muskulatur, og er skånsomt for kroppen.

ER VANNGYMNASTIKK EGNET FOR GRAVIDE?

Vanngymnastikk er bra for gravide som har vondt i ryggen. I en svensk studie deltok 130 kvinner i vanngymnastikk en gang i uken under graviditetens siste halvdel. Sammenlignet med kontrollgruppen fikk kvinnene mindre vondt i ryggen og sykemeldte seg mindre for ryggsmerter. Gymnastikken medførte ingen risiko for fosteret. Mange gravide plages av ryggvondt (bekkenløsning), og slike smerter er en vanlig årsak til sykemelding under graviditeten (Kilde: Bedre helse).

Ved spørsmål ta kontakt på mail med Ania – ania@tritonlillestrom.no.

Deltakere uten svømmelisens er ikke forsikret gjennom klubben, men må være privatforsikret. Ønsker du forsikring gjennom klubben må du ta kontakt med klubbens breddetrener (jesper@tritonlillestrom.no).

For påmelding til vanngymnastikk gå inn på/