Historien for Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb Triathlon

Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb opprettet triathlon gruppen sin i august 2013. Før det hadde det vært lite organisert trening for voksne triathleter i svømmeklubben. Vi ønsket med triathlon tilbuddet å by velkommen til flere aktive voksne atleter.

Triathlon er i en rivende utvikling, og med Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb’s ekspertise på svømming kan vi tilby de beste forutsetninger for triathleter, hva enten det er den glade mosjonist som ønsker å gjennomfører sin første triathlon, eller elite triathleten som ønsker å konkurrere i toppen av idretten.

I mars 2014 ble det på årsmøtet besluttet å melde Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb inn i Norges Triathlon Forbund. Med innmeldelsen på plass i april 2014, kan vi fremover tilby triathleter å stille opp for Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb Triathlon. Samtidig er det klubbens ønske å øke tilbudet til triathleter i fremtiden. I tillegg til de ukentlige svømmeøkter vil det komme mere og mere organisert trening i løp og sykling

Som medlem av triathlon forbundet, har Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb Triathlon vokst fra å være 6-7 utøvere i 2014 til 35 utøvere et år senere i 2015. Økningen av medlemmer har betyd at det nå er en sosial gruppe som alle jobber mot samme målet; å bli bedre på svømming. Med flere triathleter øker også deltakelsen på felles treninger utenfor bassenget, noe som motiverer hverandre til å delta.

Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb Triathlon er sett på som en forbillidlig klubb, og opplegget vårt presenterte vi for andre klubber på den årlige konferansen planlagt av NSF i september 2014. I tillegg har klubben hatt representanter i ulike forums hvor mulighetene for triathlon trening er diskutert og utviklet. På dette sett er Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb Triathlon en av klubbene i landet som er lengst fremme – vi tilbyr en treningsløsning hvor alle tre idretter berøres.

Skjetten/Lillestrøm så også sin første triathlon bli avviklet oktober 2014 med stor suksess. 35 glade deltakere tok imot utfordringen med svømming i Skjetten Svømmehall, sykling på landeveie i nærområdet, samt løping rundt Skjetten byen. Vinder av den første Triathlon på Skjetten ble Henrik Oftedal. Av andre arrangementer planlagt av klubben er treningssamlinger, felles sykkel/svømme økter i åpent vann, felles reising til triathlon konkurranse osv.