Kvinnesvømming

Triton Lillestrøm svømme- og triatlonklubb arrangerer ulike typer svømmekurs for kvinner. Dette tilbudet gjelder bare for kvinner 15 år og eldre. Svømmehallen blir stengt av slik at bare kvinnlige instukrører og deltagerene er til stede. Kurset har begynner- og videregående svømmeopplæring.

 

Begynneropplæring:

Tar utgangspunkt i å lære ferdighetene  dykke, flyte, gli og fremdrift på en voksen tilnærming i gitt rekkefølge.

For å lære å svømme er det obligatorisk å kunne oppholde seg under vann d.v.s dykke, og orientere seg der. Dette innebærer også at man kan kontrollere pustingen: puste inn – dykke under – se og orientere seg – komme opp – puste ut og inn.

 

Videregåendeopplæring:

Målet er å lære svømmeartene crawl, rygg og bryst.

Fokus på flyting og linjeholdning som er avgjørende for å mestre de fleste svømmearter. Når dette sitter tar vi for oss pusting og fremdrift med armer og bein, og setter dette sammen til komplett svømming mot slutten. Det er en fordel å være komfortabel med å ha hodet under vann og se for å lykkes med kurset.

Vi har svømmekurs for kvinner i flere av bassengene i Skedsmo kommune.

For å melde på kvinnekurs, gå inn på TryggiVann.no

Svømmere 13 år og eldre som ikke deltar på approberte svømmestevner er ikke forsikret gjennom klubben, men må være privatforsikret. Ønsker du forsikring gjennom klubben må du ta kontakt med klubbens breddetrener (svommingbt@ssk.no).

For påmelding til svømmekurs for kvinner gå inn på/